Si toquen a una, responem totes!

L’Assemblea Feminista de València vol denunciar i fer pública la repressió al moviment feminista arran de la vaga feminista de 24h del passat 8 de març.

El 8 de Març d’enguany va ser un dia històric. Els carrers van tenyir-se de morat a tot el món, i al País Valencià les mobilitzacions van ser multitudinàries durant tot el dia. A València, més de 500.000 persones vàrem participar de la crida del moviment feminista; ja des de les 6 del matí es tallaren carreteres alhora en diferents entrades a la ciutat. A barris com Ciutat Vella, Russafa i el Cabanyal, els comités de vaga feminista organitzaren piquets, accions i mobilitzacions durant tot el matí. És just en aquests moments quan valorem el salt qualitatiu i quantitatiu del moviment feminista, més divers que mai, a la ciutat de València. En concret, al barri de Benimaclet, els piquets informatius, amb centenars de dones, van ser els més gran en comparació amb cap vaga general anterior, havent-hi activitat des de primera hora de la nit.

Fa uns dies, com a conseqüència de les accions al barri de Benimaclet el 8 de març, han començat a arribar notificacions de multes administratives emparades per la llei mordassa, una llei antidemocràtica que vulnera drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió. Aquests fets concrets que es denuncien en les notificacions no són certs i és per això que fem aquest comunicat públic.

Durant les accions del 8 de març es varen succeir les identificacions de companyes que només exercien el seu dret a informar sobre la vaga. Les amenaces, les espentes i les intimidacions per part de la policia estigueren presents tota la jornada. Durant els piquets informatius del matí a Benimaclet, les forces repressives de l’Estat ens van estar seguint, “custodiant”, identificant a desenes de nosaltres, fins que ens van retindre il·legalment tancades en un carreró a més d’un centenar de dones per tal d’impedir que informarem de la vaga legalment convocada. No només ací, sinó que en una concentració pacífica davant del Rectorat de la Universitat de València, també patirem en els nostres cossos la repressió policial, espentant-nos i quasi fent-nos caure escales
avall. Però la llei només s’aplica quan i com convé a l’ordre del poder establert.

Volem assenyalar l’estructura patriarcal i capitalista que s’amaga darrere de tot açò. Perquè davant d’un moviment feminista sòlid, que va donar una lliçó de dignitat, cohesió, força i capacitat de mobilització, el sistema no té una altra forma de desacreditar-nos i fa servir la repressió de la mà de la llei mordassa per tractar de inculcar-nos la por. Llei inventada pel govern del Partit Popular per fer callar tota veu dissonant i tota disidència.

L’objectiu de la repressió és mantindre’ns callades, aïllades, criminalitzar-nos i, davant d’ella, des del moviment feminista de València i seguint la dinàmica d’unitat d’acció de la jornada de lluita del passat 8 de març, en comunitat ens mantindrem, colze a colze, desobeint les seues lleis i denunciant tots i cadascun dels atacs cap a les mobilitzacions feministes.

Hem pres la decisió d’organitzar la nostra resposta antirrepressiva de manera
ontundent i clara, i en aquestes setmanes anirem fent públiques les accions concretes.

La por ha canviat de bàndol.
Si ens toquen a una, ens toquen a totes!
Els carrers seran sempre nostres!

[Audio] Comunicat Antirrepresió Assemblea Feminista València