• Home
  • /
  • Comunicados
  • /
  • #València – El #8M obri pas a un moviment feminista valencià més ample, divers i intergeneracional

#València – El #8M obri pas a un moviment feminista valencià més ample, divers i intergeneracional

L’assemblea de la vaga feminista de València, reunida aquest cap de setmana per fer avaluació de la vaga i de la jornada del #8M a la ciutat, ha conclòs que “el procés d’organització i la jornada del 8 de març han servit al moviment feminista per reunir i sincronitzar la diversitat de l’activisme feminista valencià i obrir pas a un moviment més ample, divers, potent i intergeneracional, per continuar treballant conjuntament les reivindicacions d’aquest moviment social”.
L’èxit, tant de la vaga com de la manifestació, va desbordar totes les previsions, amb un seguiment tan massiu que ha convertit la convocatòria feminista d’enguany en una de les manifestacions de major afluència de la història de la ciutat. Cal destacar que l’èxit és fruit d’un procés que arranca un any enrere, i un treball assembleari, horitzontal i desbordant que ha aconseguit una rotunda connexió del moviment feminista amb la societat i al que han anat afluent iniciatives diverses i intergeneracionals a tot el territori valencià de forma autogestionada.
L’assemblea de València, que va assumir l’organització de la vaga i de la manifestació a la ciutat, ha reunit aquest cap de setmana a més de 50 dones per fer balanç i deliberar sobre el futur després del #8M, i ha decidit per unanimitat “donar continuïtat al treball d’aquest espai horitzontal i constituir-lo en assemblea oberta feminista de València, amb la voluntat de seguir creixent i treballant en comú”. De fet, l’assemblea ja ha fixat la periodicitat d’una trobada mensual, i ha apuntat la voluntat de desenvolupar una agenda d’activitats reivindicatives i divulgatives més enllà de l’organització del pròxim #8M.
Entre els objectius apuntats per als pròxims mesos, l’assemblea ha assenyalat la necessitat de mirar cap als col·lectius de dones que no s’han pogut sumar, per tal de tendir ponts, facilitar la comunicació i sumar més dones i col·lectius amb diferents realitats, perspectives i sensibilitats. També s’ha determinat la voluntat d’una fórmula d’organització assembleària amb comissions de treball i comissions de barri que atorgue veu i entitat als grups que ja han començat a funcionar als diferents barris de la ciutat de València.
L’assemblea feminista de València es manifesta “preparada per a ocupar espais que encara no hem ocupat i que continuen sent patriarcals, fer escoltar la veu feminista amb la força de ser una interlocució avalada per un dels moviments socials amb major recolzament actualment al País Valencià i amb importantíssimes reivindicacions pendents”.
El pròxim objectiu serà debatre la participació de l’assemblea feminista de València a l’1 de maig (a Casa de la Dona: dijous 5 d’abril a les 18h) i participar a la trobada de valoració del #8M del conjunt de País Valencià (que es celebrarà pròximament).

València, a 25 de març de 2018

CONTACTE: valencia.assembleafeminista@gmail.com